Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon växer upp.

Stilla du vaggar henne till sömns.
En liten flicka på bara några veckor.
Hon växer upp.
Och du berättar sagor om henne.
En liten prinsessa.
Som hatar klänningar.
Som besegrar troll,jättar häxor.
Och andra hämska saker.
Tillsammans med sina vänner som hon möter på vägen.
Hästen, skadan och alla hennes andra gosedjur har sin roll i sagovärlden.
Hon räddar alltid samma prinsessa.
Gunvor.
Den gammla dagisfröken.
Hon växer upp.
Blir större.
Och din fantasi sämre.
Nu ser du henne varje dag.
Utan att sitta vid hennes säng varje natt och berätta sagor.
Utan sticker bara in huvudet för att säga godnatt.
Hon växer upp.
Sitter nästan varje dag och undrar vart hennes pappa är.
Han säger inte mycket.
Knappt något alls.
Inte om det hon vill veta iaf.
Meningslösa saker.
Tv pogram, filmer och vad man ska äta.
Försvinner igen och igen.
Men kommer tillbaka.
Men vad händer om han försvinner.
Och aldrig mer kommer tillbaka ?
Tystnad.
Hon vill inte växa upp.
Hon vill vara liten.
Då allt var bra.
Sagorna som hon älskade.
Från det pappa som alltid var hemma.
Som aldrig försvann.
Och som svarade på alla frågorna.
Som till och med lovade..,
att han skulle ta kort när han dog.
Och skicka kort på hur det såg ut i himelen.
Bara han kunde det !




Fri vers av Sleepy
Läst 308 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-03-13 23:47



Bookmark and Share


    Fröken Frida
Det här träffade mig rakt i hjärtat, kanske för att jag vet ungefär hur det känns. Bra skrivet!
2008-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Sleepy