Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt farväl till Katarina

Ingen hörde dina rop i natten
ingen såg dig bakom din
sagolika yttre skönhet

ingen förstog ditt smärtsamma djupa
ditt försvar din högresta mur
du bad mig att ta hand
om dig en stund
för jag såg

jag kände mig utvald
hedrad ingen annan

du sa jag är så rädd för framtiden
den är som ett stort rasande hav
och min båt är så liten
vet inte hur jag ska klara av

du var bara fjorton år
men så gammal i dina sår

de hittade dig på en skitig allmän
Toalett mitt i Stockholm
död av en överdos
du blev bara tjugotre

på något vis visste jag
för ingen hörde
och ingen ville se




Fri vers av Carola Zettergren
Läst 509 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2008-03-14 15:20



Bookmark and Share


    Pivvi
skakar på huvudet och suckar tungt...berörande
2008-03-15

    Maria Malm
Djup tragik väl förmedlad.
2008-03-15

  Rakel Lorner
du var bara fjorton år
men så gammal i dina sår

Gillar de raderna! De betyder allt!
2008-03-15

  Karl Springe
Det är otroligt tragist när någon tar en för vad som är på utsidan
För det är ofta det motsatta på insidan...

Tragisk men fin dikt
2008-03-14

  sol
just det här \"opoetiska\"
får texten så stark och
skrikande och äkta

och inte bara hon
så jävla många!!
ledsna
barn
2008-03-14

    Melona
så starka ord
du har i detta stora svåra,
du skriver så gåshuden infinner sig!

riktigt berörande...
applåderar
och kramar om
2008-03-14

  mayhem and order
enkla ord som smärtar långt ned i magen.
2008-03-14

  Larz Gustafsson VIP
Ändå finns det folk som vill dalta med langarna.
2008-03-14

  * Ammi *
mkt bra skrivet, tankeväckande och smärtsamt, en verklighet om att inte bli sedd och hörd .. mitt i välfärden!

applåd
2008-03-14

  korpfjäder
Så svårt det är att inte räcka till. Och att se att ingen räckte till. Din text är så rak och så ärlig och så sann. Svår. Och sann.
2008-03-14

  noname_realmind
Griper tag detta sorgliga...
Ett vemodsvackert farväl.
2008-03-14

  Ilona _L
Fint skrivet om någonting såå sorgligt!
Griper verkligen tag!
2008-03-14

  Betlehemsstjärnan VIP
Gripande berättelse, så vackert skildrat...Jag blir berörd av dessa rader/B
2008-03-14

    eva m h
Så smärtsamt och tragiskt!
2008-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren