(i sin första version hade jag skrivit "då årets vår är nyss omsider vorden " på sista raden, men känner inte att rimmen jorden-vorden blir riktigt bra) :)

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

(i sin första version hade jag skrivit "då årets vår är nyss omsider vorden " på sista raden, men känner inte att rimmen jorden-vorden blir riktigt bra) :)




Vårsonett

 

Där vilar du i vinterns mjuka famn

invid en snöig lyktas trolska sken

må vårens värma väcka varje gren

i årets nytra vidds beundrans namn

 

Du vänder dig i bädden i din dröm

med sömn i sinnet låter du den sprida

vår längtans heta vår, som förr fått bida

i väntan på en doftrik fönvinds ström 

 

Då reser sig ur vinterskruden scillor

vars lökväxt trängt igenom lövad säng

När solens strålar lockar fram ur jorden

 

vart liv som sömnigt nynnat sin refräng

besannas varje hägrings drömska villor

då årets vår till slut togs varmt på orden 

 

© Birgitta Wäppling, 14 mars 2008

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 1209 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-03-15 11:14



Bookmark and Share


  Betlehemsstjärnan VIP
Du är likt en vårvind, med dina sonetter..Skulle med glädje skaffa flera exemplar av böcker med dina vackra alster...så vackert och så livsbejakande..Underbart!/B
2008-03-17

    Bodil Sandberg
ahhh så fint..en underbar underbar vårsonett..nu börjar jag känna att det faktiskt ääär vår..nog är det..applåder!!
2008-03-16

  ¤Anne¤
bilder av våren
vackert uppmålade
2008-03-15

  devilsangel
verkligen en vacker vår-sonett! underbara vår..kan känna dess dofter genom din text
2008-03-15

    JJ VIP
Ja låt oss möta våren! Fin sonett! Mvh. JJ.
2008-03-15

  Markattan
En bildrik och vacker vårsonett.
2008-03-15

    Maria Malm
Fin hyllning till våren i trädgården!
2008-03-15

    Diktarminna
Oerhört vacker hyllningssonett till våren...!
Snygg flätning av rimmen och böljande vacker i sin rytm.

Tycker om att du inte räds den äldre formen av ordet varda på sista raden.

Jättefint!

Stor, lång och ljudlig applåd..!
2008-03-15
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP