Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jovisst så är det, det sker mycket med händer...


JAN HÄNDER, MEN INGENTING SKER

Mellan gamla valkar
nikotinfläckar
och sorgnaglar
vibrerar
en längtan
som famlar ivrigt
i den tomma
heta luften

Händer som
vecklas ut
sin blomma av kött
från knytnävesknopp
och låter 
lätta smekningarna
så njutningsfrön
på fuktig hud

Händer som
lärt sig
ge och ta
skapa 
stjäla
men
aldrig någonsin ljuga

Sveper
stillsamt
genom
lördagsensamheten
slår hål
i skymningen

Leker med varandra
tröstar sig lite
tomtummerullar
ända in
mörkret

Händer
dansar värmedans
över
sval lakansöken
händer ingenting

Men händer
är uppfostrande
i väntan
så jävla präktigt
återhållsamt
nästan trofast

Slår näven
hälsosamt kraftfullt
i järngaller
och
tungan
känner smak
av blod

Knäpps
i böneknop
faller tungt
i knä
vilar igen
som döende
slitna fjärilar
i väntan på dig,.




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 549 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-03-15 11:03



Bookmark and Share


  swimsus@gmail.com
Åh så hilma fint skrivet Jan! du skildrar det som bara existerar och gör vacker poesi av det.. du beskriver och förmedlar! Underbart!
2008-04-03

  Sanningsägaren VIP
händer är magiska...
när det händer
2008-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth