Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kriget som alltid
påbörjas av dem som slutat älska.



SLAGFÄLTET

Dimman häver sig
tät över
det mullrande
slagfältet
där
förnuft och kärlek
står öga mot öga

Förnuftet
beväpnat
med pekpinnar
och granater
laddade med
jantelagen

Kärleken
står rufsig av åtrånatt
slitna kläder
och ärrat ansikte
med alla sår
och all glädje
samlade i 
en leende skjöld

Förnuftet
stram och vattenkammad
och med pressveck
på sin grå uniform
avancerar
i fotriktiga skor
välansad
och korrekt

Kärleken
lyfter sin tomma
hand
som vant 
fångar ljuset
och bländar
och förblindar
präktigheten

Förnuftet
dömd på förhand
tvekar
och fryser fast
i regelmässighet
och
naken flyr
den in i
en skyddande skog
av lagar och regler

Kärleken
vänder sig
mot den varma
uppgående solen
skrattar med livet

Medan stridsdammet
skjunker
över ännu
en kapitalation
av klokhetens trupper

Och kärleken
bara älskar.......
och längtar
till nästa strid.

 

 




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 373 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-03-15 14:26



Bookmark and Share


  Kristina Wallbing
Den eviga kampen mellan förnuft och känsla... Du beskriver striden så väl!! Jösses, vad gillar ditt sätt att skriva!
2008-04-05

  Sanningsägaren VIP
Underbara ord... gillas!
2008-03-15

  isabel louise
åh så fint skrivet! kärleken segrar :)
2008-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth