Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En avdammad dikt från skafferihyllan.


~ Vingslag ~



Jag vill ha en porlande vårbäck
med lekande fiskar som gör smäckra vårsprång

en sval hand mot min panna
en blick från en skrattande groda

skogens sus
örnens vingslag mot mitt öra

bara sitta så,
på en bädd av mossa
höra fenornas skälvande slag
och fiskarnas hjärtan slå

låta tankarna färdas en stund längs ytskiktet,
därefter låta de falla som glasklara bubblor mot botten

snöra av de nötta kängorna,
klippa taggtrådstängsel

sedan,
långt därefter
resa mig och sakta gå
längs snigelstigar
som en sysslolös atlas vandra
följa benens rytm
från regnbågens början
till dess ände.




Fri vers av _Mian_
Läst 890 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-06-09 00:25



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tack för den fina diktstigen vill stanna kvar där en stund.underbart
2005-06-09

    ej medlem längre
Oerhört bra, en favorit!
2005-06-09
  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_