Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alla bär vi masker.

Alla har vi bärt masker.
För att dölja det som inte får synas.
För att dölja spåren efter tårar på kinderna.
För att dölja alla sina svagheter som gör än sårbar.
Man drar på sig masken för att alla ska slippa se.
Det som inte får visas.
Man drar på sig en mask av lögner.
För att inte vissa sitt sanna jag.
För att då kan folk skrämmas bort.
Fly iväg för att dom inte vill se sanningen.
Eller så är det kanske så att man inte vill visa sanningen.
För räddslan är stor att man ska visas svag.
Kanske drar man på sig en mask av lycka.
Så att alla ska tro att man har det bra.
Som om allt det dåliga inte finns.
Man skrattar och ser ut att må bra.
Men själv vet man att insidan bankar och slår.
Den skriker och den gråter.
Och den vill komma fram.
Varför dölja den man är.
För att det är lättaste vägen.
Den som kräver minst kraft.
Kanske när man går in på den ser den enkel ut.
Men den är svårare än man tror.
Låt se vem du är.
Visa dig utan din mask.
För alla bär vi masker.
Vilken bär du ?




Fri vers av Sleepy
Läst 363 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-03-16 01:41



Bookmark and Share


    Sockersöta_Jag
Denna var super bra :) /Soolen
2008-04-13

    pralinerfördödsdömda
Känner igen mej, väldigt bra beskrivet!
Det träffade
2008-03-16

  Larz Gustafsson VIP
Ingen alls.
2008-03-16

  Rolfsdotter
Fint och viktigt innehåll.Kanske skulle jag undvikit att börja varje rad med stor bokstav.De fyra sista raderna gillar jag alldeles särskilt! Kram Backsippan
2008-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Sleepy