Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från Danvikstull till Bergsunds strand


yrvakna marsvandrare

stavar sig fram

flerfiligt flanerande

längs Hammarbyhamnens kajer

 

första fräknarna

tar plats nära

glimten i ögat

 

vi kisar i solen

snart öppnar playan

på Thaiboat

 

vid Årstaviken knarrar båtarna

otåligt

under sina presenningar

längtar vårputs och

kaffetermos

 

korvgubbarna lyser längs vägen

en kokt med bröd

en chorizo med stark senap

 

trädgårdarna i Tanto har klätt sig

i svällande syrenknoppar

rufsigt gräs och glada fjädrar

 

på Street samsas virkat påskpynt

gamla LP, designade till fruktskålar

och kjolar av tonårens gardiner

med bollfrans

 

i fönstret vinkar mormor

en trappa upp på nummer 24 

trängs ögonblick

av 50-tal

 

 




Fri vers av sister mary
Läst 486 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-03-16 22:26



Bookmark and Share


  Svante
Även om jag själv inte känner igen platserna och inte kan gå i god för hur det är där, så var det en riktigt skön och målande text. Kändes rofyllt att läsa. Tack för att du delade med dig av din betraktelse :)
2008-03-17

  Elin R
en fin betraktelse, minnesbild, eller vad man vill kalla det.
2008-03-17

  Göran P Rödholm
Ett 50-tal ögonblick och ögonklipp trängs där i fönstret på 24an och ger liv och mening åt både vandringen och vinkningen. Tack!
2008-03-16

  Ulf Lagerholm
en otroligt fin och ömsint teckning av ett nu i mars, fastnar speciellt för \"stavar sig fram\" (dubbelexponering), \"första fräknarna tar plats nära glimten i ögat\", å så det sista med mormor på nr 24 som står å vinkar däruppe i fönstret .., jag är en obotlig romantiker och nostalgiker, så det slukar jag med hullen och håren

blir glad och inspirerad av dina rader
2008-03-16
  > Nästa text
< Föregående

sister mary
sister mary