Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Reflexer vid vattenbrynet


Din spegelbild stannar kvar
i de tusen vattenbubblorna


vid strandens ensamhet
talar vissa dagar även
fåglarna ett annat språk
om förgängelse och försakan,
om vingars riktning och hoppet
som bor på en annan udde

för de vet att
i minnet är ingenting större
och ingenting mindre
än i det omätbara ögonblicket
invid vattenbrynet
när ljusets linjer bryts,
byter färg




Fri vers av _Mian_
Läst 1206 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2008-03-16 22:29



Bookmark and Share


  aol
du vidrör do finaste strängar,
2013-04-10

    FinnRaggarn
Härlig Spegelbild
2009-03-26

  Vind
Du vidrör en annan parallell dimension här, som membran virberara dina ord genom och förbi ljusets spektran.

Och fåglarna!

Tar din dikt till mig och bokmärker
2008-03-19

  Carola Zettergren
Mycket vackert poetat!!!
2008-03-18

  Ronny Berk
en ögonblicks skildring men naturlyriska vibrationer; reflexer och reflektioner som återspeglar och speglar känslan åter...jag tycker om den texten...ja...
2008-03-18

  Maria T
Ett härligt omätbart ögonblick
vid vattenbrynet.
Fin dikt.
2008-03-18

  Maria T
Ett härligt omätbart ögonblick
vid vattenbrynet.
Fin dikt.
2008-03-18

    Lillemor
Vackra reflexer
i minnets sköra bank.
Vackra mjuka metaforer
som bygger upp stora
känslor i eftersvallet
i de tusen bubblorna.
Så finstämd poesi!
2008-03-18

  noname_realmind
Det här är POESI!
Helt ljuvlig med sin inre dynamik och mystik...

Den sista versen vill man bara läsa, om och om igen... de orden är som magiska. Hur bär du dig ååt!??!

**stor applåd**
Bokmärkt - favorit
2008-03-17

  andrasidan
Mmmm... Det var tjusigt uttryckt och tänkt och jag känner igen mig i dessa tankar och bilder.
Bengt
2008-03-17

    tapetklister
mm. vilken härlig skildring om att även fåglar talar ett annat språk om förgängelse och försakan, vingriktningar och hopp på en annan udde.
njutbar läsning!
2008-03-16

  Göran P Rödholm
Och den här dikten bryts och byter färg i oss läsare. En omätbar dikt. Man läser andlöst och det blir olika för varje gång. Mittstrofen är så skälvande fin och får mig att tänka på Lennart Sjögrens lyrik.
2008-03-16

  Michaela Dutius
mild som vårens färger - väl diktat
2008-03-16

  sister mary
En tanketext att ha i fickan och läsa vid vattnet.

Fastnar speciellt för

\"om vingars riktning och hoppet
som bor på en annan udde\"

Sparas!
2008-03-16
  > Nästa text
< Föregående

_Mian_
_Mian_