Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
arac è\'t àtrebill es erirpocssi noN eroma\'d ereicrac è oim otlov l\'ech Leonardo


Den usle talaren

Nu ska jag hålla tal, sa jag
Jag reste mig, jag var full
Jag hörde min egen röst
den var hes och ilsken
vid detta middagsbord
i klostret Santa Maria
delle Grazie i Milano
där vi åt gammalt bröd
som vi doppat i vin
För fem år sen, sa jag,
femtonde februari
då demonstrerade jag
på Norra Bantorget
mot USA:s invasion
av republiken Irak
Och vad gjorde ni då?
Ni gjorde ingenting
Ni kan ta er djävla Gud
eller er liberalism
eller er likgiltighet
eller er Allah akbar
eller er Brahma
eller er JHV
eller er adonaj
eller er reformism
eller er borgerlighet
eller er fina poesi
eller er vinprovning
eller vad fan ni vill
och dra åt helvete
Sen satte jag mig ner
Jag var arg, jag var full
Jag är ingen tänkare,
jag är ingen talare,
jag är den som skriver




Fri vers av montaigne
Läst 321 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-03-21 16:28



Bookmark and Share


    Emilia Bergsten
Extremt bra!
2008-09-30

  Gunnel André VIP
Tänk om det är sant att den lärjunge som sitter närmast Mästaren på målarmästarens bild är en kvinna! Jag vill tro det! Jag hör henne ropa: Skål för föregående talare! Och skribent.
Hon är såväl vaken som nykter!
2008-03-22

  RiJoKu
Bra! Ditt budskap är starkt (bra) och når verkligen fram.
2008-03-21
  > Nästa text
< Föregående

montaigne
montaigne