Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagsländan flyger i skymningen

 

Helt flyktigt förs du fram av sländans vingar

en vindfläkt drar förbi på en sekund

den stannar upp och värmer oss en stund

då tidens stämma finstämt sakta klingar

 

ty aldrig har vår dag förts fram just så

på silverbricka möts var dofts minut

låt önska att det aldrig når sitt slut

vi trotsar varje steg mot allts ridå

 

Så vänds i kvällning slutligt denna dag

då löften har vävts in i tid som var

i dans tar klockan tidvis jämna språng

 

Vid kvällens dagbrott väcks av vingars slag

den stund som vaggar småtimmars kokong

låt sällsamt deras minnen dröja kvar

 

©  Birgitta Wäppling, 27 mars 2008

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 986 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-04-13 08:53



Bookmark and Share


    Maria Malm
En skönhet är denna sonett. Tänkvärt om vår korta tid, här och nu.
2008-04-14

    Bodil Sandberg
Jag blir alldeles salig Birgitta..det här är en av de vackraste dikter jag har läst!!!!!applåder och bokmärke!!!
2008-04-13

    JJ VIP
Gillar anslaget \"dagslända i skymningen\" ett maximalt dagsländeliv!
Vackert och tidsbejakande! Mvh. JJ.
2008-04-13

    Diktarminna
Vacker sonett, där tiden färdas fram över raderna..!
Stor applåd!
2008-04-13
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP