Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
nu vill jag bara äta fransk chokladtårta och lyssna på carla bruni


papperskorg.



han kunde spela ljudet av längtan
utantill på sin gitarr
och då han hörde de sorgsna tonerna
fylldes han av minnen
han borde ha glömt

för ibland var minnen
det enda han hade kvar
och eftersom hans största rädsla
var att glömma
gömde han fotografierna
han sa att han rivit sönder
(i tusen bitar öven kanalen)
i skokartonger, längst in i sin garderob

han brukade fingra på ärret
på sin arm och le
när han tänkte på sitt en gång
så händelserika liv
som nu bara fanns kvar
som antydningar
i hans celler

han andades sorgsna andetag
och kände stadens avgaser
sakta
kväva honom

längtan efter hud mot hud
och läppar mot läppar
gjorde så ont i honom,
när han förstod
att han aldrig skulle våga hoppa
igen

han slöt sina ögon





Fri vers av som du
Läst 378 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-03-26 23:56



Bookmark and Share


    smuts
Ännu en fin text (bland många säkert). Jag tycker om detaljerna med ärret och fotografierna.

Här tycker jag återigen att du ska stryka adjektiv. Eller åtminstone det ena av dina två \"sorgsna\". I första stycket tycker jag att man förstår att det är sorgligt ändå, längtan är väl aldrig kul, liksom. Och sorgsna andetag... nej, jag skulle stryka det där också. Men gör som du vill, såklart.

Bravo.
2008-03-27
  > Nästa text
< Föregående

som du