Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För i mataffärer med överpackade kassar trängs även de som vill iväg


duntäcke.



Hon letade efter livet
i dammiga böcker
och skrattade immiga skratt
i bristen på annat, när
hon varje dag
drog fingertopparna längs fönsterbläcket
bara för att känna efter
om verkligheten fanns kvar

Hon hade stängt in sig i minnen
och känslor
som numera bara visade sig i fotoalbumen
När hon lät fingrarna nudda vid
de nötta kanterna
trillade undantränga sorger ner
som hagel i juli

Det där ordet som brände i hennes huvud
gjorde henne allt dystrare när
hon förstod att hon och det
var ett

Hon släppte taget om dagarna
och sjönk genom hav
av täcken och madrasser
Målade välden
med grånande tystnad
och såg inte längre leenden

När tårarna allt oftare
ville fastna i hennes ögonfransar
lät hon tillverka en mask
av finaste papir marché och fastklistrad lycka
allt för att slippa visa
det hon kände

-ensamhet





Fri vers av som du
Läst 570 gånger och applåderad av 6 personer
Utvald text
Publicerad 2008-03-26 23:57



Bookmark and Share


    ej medlem längre
tycker de två första styckerna gjorde hela dikten!
hade räckt där!
men underbart, underbart. ..

gillas speciellt;

Hon letade efter livet
i dammiga böcker
och skrattade immiga skratt
i bristen på annat, när
hon varje dag
drog fingertopparna längs fönsterbläcket
bara för att känna efter
om verkligheten fanns kvar
2008-04-02

  Tove Meyer VIP
det här var jättevackert. jag tror många känner såhär....
2008-04-01

    smuts
Det är finstämt, sorgligt och jag tycker om det.

Kanske skulle du tjäna på att stryka några adjektiv så att läsaren själv får lägga in sin tolkning. Jag tycker man har läst \"immiga skratt\" tidigare. Kanske skulle jag stryka just det adjektivet, för att texten inte ska kännas klyschig.

Jag tycker verkligen om den här texten.
2008-03-27

  Elaine.S VIP
Gillar att läsa den här texten, den har ett bra flyt och många djupa fina textrader . Gillar speciellt när \"hon drog med fingertopparna för att känna efter om verkligheten är kvar\"
2008-03-27
  > Nästa text
< Föregående

som du