Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

profetia

Den dagen
vi vågar lämna

de privata kabinetten
liksom de oändliga spegelsalarna

liksom våra egotempel
med sina upplevelsebiktstolar

där vi som goda godtemplare
dagligen tillber och bekräftar
vår obotliga fåfänga
vår vittomtalade egoism
vår jakt efter lycka

den dagen vi vågar
lämna dessa skönmålade
skräckkabinett

och huvudstupa
kastar oss
ut i den
mytomspunna
och
baktalade
altruismen

den dagen
kan vi börja
mötas

på torget
i skogen
på nätet

på riktigt




Fri vers av Aftonkräket
Läst 416 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-03-28 15:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aftonkräket