Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ungdomens bägare

Världens skönhet speglad i ljudet av de ungas dansande stämband. Glädjens oskuldsfulla skönhet Bländande i ljusets lek över glittrande läppar och tänder.
Nyfikenhet över dagens gåvor och hopp om imorgon i osäkra men vakna ögon.

I betraktaren existerar inga illusioner. Bara ett stilla iaktagande av världen.

Tänk att åter dricka ur ungdomens bägare. Att svalka den torra strupen med doft av syren, smak av optimism och oskuldsfullheten fuktigt kittlande mot tungan lik svala droppar ifrån livsessensens smältande istapp i vårsolens bleka glöd.




Fri vers av Dangereux
Läst 434 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-03-28 18:20



Bookmark and Share


  isidore
Mycket fin, fragil ton. Alla bokstäver tycks vara på rätt plats. Lämnar mig med underbara frågor i bröstet
2008-05-19

  Larz Gustafsson VIP
Av någon anledning går tanken till Ultravox...\"Vienna\" t ex.
2008-03-28

  Bjarne Nordbö
Men det är inte så dumt att åldras heller, man läs sig något vettigt dag för dag, alltså blir det lättare att leva. (men vem längtar inte tillbaka ibland)
2008-03-28
  > Nästa text
< Föregående

Dangereux
Dangereux