Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den vackraste av alla bilder är bilden av dig när jag blundar

 

Jag är oförmögen att hata,
även om lusten att slå finns där
ibland då och då.

Hur du vred om mitt hjärta
ur ordens klyvna mitt,
för att sen ta dig friheten att gå.

Vilsen, liten och rädd
när marken inte bar

försökte jag hålla dig kvar
hålla dig kvar
ännu ett litet tag.

Det värsta var inte det att du gick
utan att det vackraste var inte mitt
utan ditt, bara ditt.

Och orden du sådde,
med taggar och allt
kanske också de en dag
kommer blomma slå ut i tusenfalt.

Framtill dess ska jag vårda minnet
av den vackraste av alla bilder,
bilden av dig.

Den jag tog allra första gången
med mina öppna ögons mätna mått.

Och för fröet som grodde uti
min barnsliga hunger.

Av längtan efter kärlek, tro och hopp.

 

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 334 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-03-30 14:04



Bookmark and Share


    snöö
Vackert och tankvärt skrivet.
2008-04-04

    Lene
Älskar den, älskar den, älskar...
Det bästa jag läst på länge...Tack.!
2008-04-03

    Bodil Sandberg
En helt fantastiskt fin dikt ..så vemodsvackert men ödmjukt orden skälver!!
2008-04-02

  isabel louise
underbart vackert!
2008-04-02

  MinAndeNavigerarGenomEvigheten
Oförmögen att hata. Tänk om alla skulle vara det. Den dagen....
Fint flyt.
Fångar känslorna bra tycker jag.
2008-03-30

  devilsangel
Skört och lidande avslut på något som betytt mycket men är över...Vackert och berörande
2008-03-30

  coffe
underbara meningar känns som jag åker på moln när jag läser dina tankar tack//c
2008-03-30

  korpfjäder
Det känns att här finns kärlek!
2008-03-30

    Lindizz
Välskriven och mycket fin. Gillas
2008-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund