Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Paradisets hägring

Jag såg aldrig det sylvassa i det

som förförde så glittrigt

Barfota utan bekymmer

styrdes mina steg

till havsbottens paradis

 

Långt ut så långt jag kunde gå

så dansade mina fötter

smekte mina fötter platsen

När smärtan trängde in

så färgades allt rött

Blod som tog sin egen väg

Mina ögon sprängdes röda

mina lungor blodfylldes

 

Ben som inte längre bar

skönk in i vaccum

mellan liv och död

Rosentagg i hjärtat kan göra ont

vassa ting som skadar fötter

gör att själen fylls med blod

rött blod som blir svart

 

Jag vet att tiden på något sätt läker

och sköljer bort det svarta

Det jag trodde var paradis

är nu en mörk gravplats

som jag ej besöker

 

 




Fri vers av Betlehemsstjärnan VIP
Läst 208 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-03-30 16:05



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Som att vandra på korallrev...

Det är bara det positiva som appellerar.
Sedan kommer eftertankens bleka krankhet.
Jag har varit där så många gånger.
2008-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Betlehemsstjärnan
Betlehemsstjärnan VIP