Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

35. Du trötte vandringsman

Min vandringstid är tung och svår
Jag har gråtit mycket
Jag har upplevt att allt är förgäves
Jag gör som lärjungen Petrus
\"jag ger mig ut och fiskar\"
Då får jag se någon
som står på stranden
Det är Herren
Med den Uppståndne för ögonen
fattar jag nytt mod
Jag tar min vandringsstav
och Herren lotsar mig
igenom bränningar och skär
Till sist får jag kasta ankar
på evighetens strand
Då står Han där och säger
kom och ät
min trötte vandringsman.




Fri vers av Maria T
Läst 524 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-03-30 20:47



Bookmark and Share


    Saulus
Mycket bra och trösterikt!
2009-05-24

  Kalle.O
Man blir glad..!
2008-04-13

    ej medlem längre
Härligt! Enkelt, språkligt lite gammaldags skrivet. Jag skulle älska dikten mer stötvis uppdelad i spåk och form där jag tror att de starka elementen hade lyst ännu mer tydliga :) Det glada budskapet ser jag att du brinner för! Gud är god.
2008-04-13

  Connie
Denna text ger mig mod att fortsätta min vandring!
2008-04-05

  Michaela Dutius
Underbart vackert och fyllt av innerlig ro mitt i det svåra
2008-04-01

  Bibbi VIP
Helt underbara ord som jag känner igen mig i speciellt just idag.
Behåller dem som bokmärke.
2008-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Maria T
Maria T