Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Snudd på politisk.


Monrovias råttor

Det är nå\'n som kilar längs UN-drive,
bland lager av avfall och bajs.
Det är nå\'n som plirar bland gravarna,
det är de, de tjattrande gamarna.

Med pest och med koppor av alla de slag,
i pälsen en öppen kloak.
Monrovias råttor på sopheden,
det är de som tjänar på ofreden.

Orädda är de,
sparkar vi bort dem,
kvider de bara till.
Se\'n samlas de snart,
dessa feta as,
för att festa på skärvor och spill.




Fri vers av Ett moln i byxor
Läst 455 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-04-02 21:45



Bookmark and Share


  montaigne
Är det upplevt är det bra.
Är det inte upplevt är det lika bra.
Fast det borde varit längre.
2008-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Ett moln i byxor