Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En gammal dikt om att komma hem.


Malmös gator

Karga vidder,
vinterland.
Krampaktigt gripande grenar.
Inret gnagt av vildhundens tand.
Jag drömde om henne i natt.

Blygrå skyar,
betongby.
Sirenens skärande sång.
Blicken sugs av bullrande vy.
Jag drömde om glödar som pyrt.

Blygrått hjärta,
betongblick.
Parkstadens jäktande puls.
Bister prakt som barbarer fick.
Det verkar som allting stått still.

Nakna palats,
neonljus.
Gatlampors porlande grin.
Festers glam i nattvindens sus.
Det verkar som inget ta\'t slut.

Sinnet fuktigt,
feberyr.
Sovstadens böljande brus.
Livet bränt av flyktdrycken dyr.
Och inte ens känslan är ny.

Bilars musik,
motorsång.
Rivande brölande rop.
Döden rapp som måndagen lång.
För känslan var samma en gång.

Kedlig längtan,
kämpastark.
Lidande ljugande ljus.
Mörkret ljumt som köldträdets bark.
Jag drömde om henne i natt.




Fri vers av Ett moln i byxor
Läst 424 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-04-03 21:53



Bookmark and Share


  Violet Blue
Intressant text. Jag kan tycka att när stroferna ser likadana ut att det kan bli lite stelt. Det fungerar nog bättre i kortare texter. Men språket är vasst och berör mig.
2008-04-03
  > Nästa text
< Föregående

Ett moln i byxor