Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du vackra stjärnögda

 

Du lilla taniga
på darrande ben
all sorg som dig förhärdar

Du bär dina livsdagar
som om de vore ditt kors
hur mycket till ska du uthärda

Ditt hjärta har lärt sig
tystnadens språk
en främmande sten
hur väl du ville
där allt gick fel

Ur själens spegel
din rinnande flod
där slår tiden
för det som ännu
inte slagit rot

uti den fattigaste kropp
bebor en brinnande själ
om någon med stjärnögd blick
bara mig sig, bara mig såg

Då skulle jag få vingar
och flyga långt bort
där inget mig fattades
och ingen sa stopp.

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 482 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2008-03-31 12:15



Bookmark and Share


  devilsangel
Underbart vännen! Så vackert och kärleksfullt med en värmande omtanke...
2008-04-04

  drakbruden VIP
Helt underbar poesi!
2008-04-04

  Effell
Vackert och ömsint skrivet.
2008-04-02

  isabel louise
jag säger då bara det... sååååååå vackert diktat!! underbar poesi!
2008-04-02

    ej medlem längre
Ohhhhhhhhhhh vad vackert, applåderar och bokmärker!
2008-04-01

    Oprofessionell
denna är så himla vacker på något sätt, gillar hur orden klingar bra med varandra och liksom tar ut det bästa av texten, titeln är även väldigt fin
2008-04-01

  Betlehemsstjärnan VIP
Jag blir rörd av denna dikt..Vacker och drömmande..Underbart!!/B
2008-03-31

  ~~*MariamAurore*~~
så ljuvligt att jag
ryser av den här texten
jag bara älskar den

/kram
2008-03-31

    Lindizz
mycket fin text.
2008-03-31

    Noomi
så ljuvligt vacker..
2008-03-31

  Junibarn
underbar.
2008-03-31

    Bodil Sandberg
Så fint så jättevackert..så UNDERBARA känslofyllda rader!!!!
2008-03-31

  aol
så vacker poesi jaag vill bara krama dej tack
2008-03-31

    Maria Malm
Fin text med gott flyt.
2008-03-31

  Björn Karlsson
Skönt flyt i texten
smakar bra i munnen
2008-03-31

  Rolfsdotter
Så vackert...kram Backsippan
2008-03-31

  _Mian_
Så sorgen och vackerheten i denna underbara dikt går hand i hand. Du har det! Poesi!
2008-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund