" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 




Ett gruskorn av en tanke innan ökenregn..

 


Vill inte lägga behövandets tunga hand
på din axel

eller med ett krampaktigt grepp av beroende
hålla din varma hand

smyga en tung arm av ansvar
runt din sköna hals

vill inte prata med dig
om du förväntar dig att jag ska säga
det du vill höra


Mitt bland skratten på en väg i Père-Lachaise
hörde jag ord från ingenstans

de viskade tyst till mig att följa den stig
~ som får mitt hjärta att sjunga


låter gärna en arm av följsam frihet
ligga hårt om min midja

lyssnar så gärna på dig
när du inte säger mer än
du vill säga till mig

blunda och smek sakta mitt förflutna
så håller jag blicken öppen mot
din spännande framtid

vill kyssa ditt leende med nyfiken lust på livet
när din hand fylld med glädje håller min
i lekfullt strövtåg på vilt främmande stig

för när vi flätar våra fingrar tillsammans
på omtankens soltvinnade ö


föds kärleken..

 


                              det bor en ensamhet i styrka

när jag inte vill behöva dig



bara frivilligt ge dig
allt..

 

 

 

 




Övriga genrer av Regn & Grus
Läst 598 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-03-31 16:49



Bookmark and Share


    vide
...och om och om igen....
2009-09-30

  aol
ssuveränt vackert
2008-10-03

    vide
den här dikten har blivit min favorit... läser den om och om igen...
2008-09-07

    vide
så vackert skrivet om det så svåra i kärleken: balansgången mellan min vilja att vara oberoende och det faktiska tillståndet att stor kärlek automatiskt skapar ett slags beroende
2008-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Regn & Grus
Regn & Grus