Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En bevingad häst, ett soldjur, som liksom kentauren förenar människans högre och lägre natur. Avkomma till havsguden Poseidon och Medusa, en av gorgonerna som förstenade alla med sin blick. Pegasus är en symbol för diktarkonsten.


Pegasus


vackra gyllene pegasus

du svävar så högt idag
min frustande flygande vän
min häst med vita vingar

du inspirerar och bländar
knyter samman det komplexa
vackra gyllene pegasus

vill inte möta dina solögon
så jag blundar och mediterar
och låter tanken sväva högt

lika högt som du min vän





Fri vers av Hans w-art Westlund VIP
Läst 542 gånger
Publicerad 2005-06-17 08:51



Bookmark and Share


  Rachel Roth
en öm vänskapsdikt till Pegaus....tycker om!
2005-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Hans w-art Westlund
Hans w-art Westlund VIP