Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En symbol för död och återfödelse genom eld, uppståndelse och odödlighet. Bränner sig själv, ligger död och uppstår ur sin egen aska tredje dagen. En solsymbol, står för mildhet eftersom den aldrig krossar någon eller något och livnär sig enbart på dagg.


Fågel Fenix


fågel fenix bor inne i min
av kött och blod dödliga kropp
fågel fenix sänker sitt huvud
när den grå himmel gråter

kurar inom mig
när världen piskar blod
och jaget är naket igen

röda fjädrar
brinner till aska inombords
kvar finns bara vårt tomma skal
avskalat i sin blottade nakenhet
lämnad kvar i ensam falskhet

förpestad lidande
ond bråd död

*
men ett nytt hopp
fyller mitt tomma skinn
och min fågel återuppstår

natur mot natur
min inre fågel lyfter
flyg högt fantasi

röd prick i skyn
fågel fenix brinner ned
vänder åter till mig

*
på den tredje dagen
vaknar vi bland dagg
och gräs

odödliga




Fri vers av Hans w-art Westlund VIP
Läst 411 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-06-14 22:53



Bookmark and Share


  kath
en skön dikt i form och innehåll, sista delen "på den tredje dagen" gillar jag för där kommer i slutänden tidsperspektiv som fångar upp och samlar allt....och uppvaknandet bland dagg och gräs ger en så skön och avslappnad bild...väldigt fin dikt
2005-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Hans w-art Westlund
Hans w-art Westlund VIP