Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag funderar på att läsa upp den här... 11 Maj :=0


Änglar och smågrus

En gatulykta nere i centrum har slocknat,

och ljud liksom hjärtslag,

ekar dovt.

Persiennerna på tredje våningen

har dragits ner utanför privata angelägenheter och hemligheter,

som du skulle ha brytt dig om,

Igår.

Du promenerar ensam idag,

med den slitna 70-tals-jackan i jeanstyg över axlarna,

och med ögonfransarna,

där de ska vara.

När du kommer gående där,

ser jag på dig, att något har hänt.

När jag frågar, ler du bara,

det där leendet.

Jag funderar över det du sagt,

där jag står barfota,

på de kalla gatustenarna, under den slocknade gatulyktan,

och kommer att tänka på änglar.

(För tänk om de och himlen finns, och att det inte är heaven-himlen, utan

endast sky-himlen?)

Jag blinkar med tunga ögonlock, och förstår inte mycket,

men känner, liksom en vårbris känns mot huden,

att det allt är mycket bättre nu.

Jag vet att det finns någon där ute,

i verkligheten, eller i psyket,

på din högra axel, som tar emot när du faller.

Jag skulle vilja tända en stor eld, bara för att visa världen

rosen du har i vänsterhanden,

och leendet som lyser starkare än gatulyktan.

Men det kanske finns fler,



som är lyckliga?




Fri vers av Gråsparv
Läst 575 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-04-01 18:15



Bookmark and Share


  Loviza
Men frida, varför skriver du så underbart bra? <3
*avis*
2008-04-11

  Fineshrine
fint skrivet, jag gillar ditt språk
2008-04-09

    Lars Gullberg
11 maj okej...why ? Jag blir faschinerad av ditt sätt att skriva. känns som att du levt ett långt liv, alltså ett tecken på intelligens. sen älskar ja ju ditt sätt att skriva, eftersom jag själv försöker skriva med samma typ av hjärta. Du ser dom små människorna och det gillar jag.
2008-04-04

    Lonely Angel
Vi hoppas nog alla att det finns någon som tar emot oss när vi faller, och att heaven-himlen verkligen finns!
2008-04-01
  > Nästa text
< Föregående

Gråsparv
Gråsparv