Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fridfullhet och harmoni. Ett kattliv.


Min religiösa övertygelse

Det regnar på mig
när jag går hem från spårvagnen
Fuktiga fötter i Converse och
inget paraply att skaka av när jag
står i min hall

På fönsterbrädan sitter katten.
Betraktar gatan,
där rosa gummistövlar passerar
där papperskassars handtag skär in i
våta fingrar och
där mickrosekunder av liv flyter förbi
Katten ser på mig och
svansen pendlar rofyllt
när jag smeker mjuk, varm päls
och kliar under hakan

Det är onsdag

Solen skiner och jag
betalar räkningar i det artificiella
ljuset från min dators skärm
Hjärtat hoppar när mina besparingar skingras
och jag har inte råd med
rättvisemärkt kaffe, quorn och kravbanan
Åka kollektivt är dyrt och falukorv är billigt

Katten ligger på diskbänken
sluter ögonen i solljuset
Gäspar,
äter Whiskas utan att bry sig
om koldioxidutsläpp eller djurplågeri
för diskbänken värms av solen
från mitt oputsade köksfönster

Och du sa att jag lever på hoppet
mm, jag lever för att samla Karma,
stark nog för att reinkarneras
som Katt


~*~




Fri vers av Glitteringly
Läst 621 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-04-02 17:11



Bookmark and Share


  the apache kid VIP
Vackert...someone told me that Karma counts too, lmg
2008-06-15

  Piece
Du får mig att tänka på okomplicerade sommardagar, och det tackar jag dig djupt och innerligt för :) gud vet att jag saknar okomplicerat..
Anyway att vara katt kan inte vara dumt. Äta burkmat, bli kliad på beställning och sova hela dagarna.. Jag tror att jag redan är där :)

Piece and Love
2008-04-06

  ordterroristen
hahaha, den religionen ja. med min bortskämda lilla söta katt ^^ visst vore det gott, men samtidigt. jag tror nog att livet som katt inte vore helt felfritt om du skulle ta en dag i deras tankar. riktigt ball text iaf A ;) tack för fin läsning
2008-04-02

  korpfjäder
Tack för en innerligt varm titt in i ditt kattliv!
2008-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Glitteringly
Glitteringly