Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av Michaelas dikt "Djupet har en botten"


Ögonblick (sonett)

Vad ögat första gången just tycks se

är inte alltid det som faktiskt är

ty ytan speglar hett vårt livs begär

tills djupets vidd gör praktfullt sin entré

 

När vinden lämnat ytan skiftar den

i ny nyans och ändrar strax sin form

vart bråddjups klyftas egen känslas storm

får sällskap av sin dragkrafts tyngd igen

 

Då bromsas tidens ström en kort sekund

vid vattenbrynets yta sprids en sång

och varje krusning fångar snabbt din blick

 

Nu lyfter spegelns bild en liten stund

från vattnets yta tar den vigt ett språng

strax klarnar varje vågbrott den begick 

 

©  Birgitta Wäppling, 3 april 2008 

 

 

Skriven med inspiration från Michaelas dikt:

http://www.poeter.se/viewText.php?textId=622054

även återgiven här nedan:

 

Djupet har en botten

Det du ser är inte alltid det som är

ytan speglar din längtan

men när vinden går däröver
ser du

att ytan ändrar form

och att djupet har en botten

du upplever dragkraften

låter krusningen fånga din blick

spegelbilder visar upp sig

och fångar ögonblicket

 

©  Michaela Dutius, 31 mars 2008

 




Bunden vers (Sonett) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 1167 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-04-03 21:50



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Sån tur att du inspirerades av Michaela..så fick vi denna helt underbart fina sonett att njuta!!!!!Michaelas dikt är också oerhört fin..ja så kan det bli skönpoesi i dubbel bemärkelse på detta vis - tack ska ni ha!!!!
2008-04-10

  Michaela Dutius
Så glad att kunnat inspirera dig till denna underbara text.
vet du att jag tänkte på den innan jag såg att du skrivit detta
2008-04-05

    Maria Malm
Fin sonett som väcker tankar.
2008-04-04

    *Zenobia*
en sonett som ger utrymme för flera tolkningar..

gillar...

gillar även den som du inspirerats av...
2008-04-03

    Diktarminna
En mycket fin och välskriven sonett som väcker många stora tankar. Tycker mycket om denna. Bokmärker...!

Jag kan inte annat än att njuta, applådera och vänta på ditt nästa alster.

(Fin hyllning också till den dikt som gav inspirationen.)
2008-04-03
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP