Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Saga. Om Sareos kamp mot de onda magikerna.


Sira-land of power, del 1


Sareo vaknade med ett våldsamt ryck.
han hade haft den där drömmen igen.
Han visste att änglarna aldrig skulle komma till staden Rima.
...Men drömmen hade sagt honom något annat.

Han darrade.

Sareo tog av sig filten och gick upp för att koka té.
Han brände sig på den nötta gamla järnspisen, men
han kände inte av det på grund av sin tjocka hud.
Efter att téet kokat färdigt, så hällde han upp det i
en kopp.
Han satte sig i en fåtölj, och drack i godan ro sitt té.
Det grå stenrummet i hans hus var mycket hemtrevligt.

Pang!
Sareo hoppade till av att någon kom in genom dörren.

Det var en man i scarlakansröda kläder.
-Jag är Sarasso. Jag är Magikernas ledare.
-Du är vad? sa Sareo chockat.

Sareo drog sitt svärd och riktade det mot angriparen.
Sareo var mycket illa ute.




Prosa (Novell) av Sareo
Läst 180 gånger
Publicerad 2008-04-03 22:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sareo
Sareo