Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vila i vakum en stund

 

Väntan.

 

Mellan då och nu

nu och sen

bort och hem

stock och sten.

 

Tystnad

slår vågor mot trumhinnor

ringar över vattnet -

ljudlöst

hudlöst

faller mina hundratusen

dimensioner

platt mot din enda. Kalla.

Krossas i oändligt

splitter glitter i ljus. Solkatt kysst sten.

 

Min väntan

i din tystnad

 

kanske

förödande vänds till pånytt-

födande

skärvor till ny mosaik. I tystnaden

kanske

vila medan limmet låts härda. 

 

Jag ville känna dig - aldrig äga dig

men du vågade aldrig 

släppa

nära. Hård som sten men vet

inget

står emot

vattnet finner ändå sina egna vägar

 

in

 

 

jag finns där redan,

                         jag känner hur du skälver.

 

Jag låter inget hända dig. Jag lovar dig.

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av C3H5(NO3)3
Läst 436 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-04-04 16:50



Bookmark and Share


  Antropofagen
Brilliant formulerat. Som att träffa en ljudlös direktör. Eller chief of bureau investigation. Bakom väntan och kalksten finns nog.

Ännu mera kalksten?
2008-04-05
  > Nästa text
< Föregående

C3H5(NO3)3