Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Värmen av närheten

belamrade med livshistoria
fönterbrädorna bågnar
skymmer skogens våta längtan
vemodet sprakar sakta i den gamla vedspisen
bland råttfällor och utslitna saknader
i sockerskålen ligger kaviartuben vrider sig
sött och salt söker kaffepannan
styrkan omfamnar liderlighetens melankoli
doften av torra brädor och tidsfördriv
björkveden genomsyras
av befriande samvaro
ungkarlsblomman blommar




Fri vers av Carola Zettergren
Läst 306 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-04-05 16:01



Bookmark and Share


  Gunilla VIP
Igenkänning
av ungkarlsboende
i lilla torpet!
Känner än idag
dofterna du beskriver
så träffsäkert!
2008-04-06

    Maria Malm
Känner värmen av närheten..\"vemodet sprakar sakta i den gamla vedspisen\"..snyggt..
2008-04-06

  korpfjäder
Oj. Jag ser ett gammalt torpkök och känner till och med frukostlukten.... frukosten har stått framme ett tag! Kanske är det en gammal man som bor där....
2008-04-05

    S.p.o.f
fint formulerat. bra skrivet helt enkelt.
2008-04-05

  anits VIP
Vackert skrivit
känner längtan efter
vedspisens knastrande
2008-04-05

    ej medlem längre
Utslitna saknader - fin formulering!
2008-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren