Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ibland sker under


Ibland sker under
vingar bär
när isar brister

Trots rykten
om motsatsen
har solen stigit
även denna dag

Ibland öppnas
knutna nävar
blir milda smekande
händer

Och alldeles nyss
andades Livet
i min nacke
så stilla och varsamt

som när man kysser
ett mycket
litet barn













Fri vers av Michaela Dutius
Läst 877 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2008-04-05 17:08



Bookmark and Share


  SoLiA
Vacker!
2008-08-04

    © Birgitta Wäppling VIP
Vackert och nära, om livet.

Tycker särskilt om slutraderna.

\"Och alldeles nyss
andades Livet
i min nacke
så stilla och varsamt

som när man kysser
ett mycket
litet barn\"
2008-04-07

  Hannadraken
slutet är jättevackert. \"som när man kysser ett mycket litet barn\". Och jag håller lite med komentatorn under mig. Hur kan så mycket ljus rymmas hos någon som dina dikter ger uttryck för? Det är underbart att läsa, men ärligen, ibland svårt att våga tro...
2008-04-06

  Laijza
Du är min motpol, som poet och jag fattar inte hur du gör! Därför tycker jag om att läsa dig.
2008-04-06

    Maria Malm
Stillsamt och ömsint fint.
2008-04-06

    eva m h
Ömsint vackert slut!
2008-04-06

  rebecca d VIP
o så fint! och tänk vad alal längtar efter under o överraskningar (så många som hittat denna dikt)
en ljuvlig fin avslutning!
2008-04-05

  Maria T
En mycket stilla och vacker dikt.
Ett mycket litet barn doftar också så gott
2008-04-05

  Johan Bergstjärna VIP
Otroligt vacker dikt.
2008-04-05

  Lena K Nilsson VIP
Mycket fint!
2008-04-05

  -Ulla Tilemo- VIP
Mjukt, vackert, stilla, varsamt.....med ömsint hjärta lämnar jag denna fina text....applåd
2008-04-05

  Carola Zettergren
Å vilken vacker poesi!!!
mjuk som bomull med
sådan närvaro!!!
Applåder!!!!!
2008-04-05

  Bibbi VIP
Undrens tid är ej förbi.
\"Vingar bär när isar brister\"
Applåd!
2008-04-05

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja underbart att få
känna så, bara i det
få vara och gå, inget
mer kan man ju önska
sig då!. Så otroligt fint
berättat och förmedlat!
*******************
2008-04-05

    Ken Cassel
Åh, så vackert
Den här måste jag spara

Kramar : ))
2008-04-05

  Lyckohäxan Enediel
\"Och alldeles nyss
andades Livet
i min nacke
så stilla och varsamt\"

Mmmm...det lät så skönt det där...!
En underbar dikt!
2008-04-05

  Rachel Roth
vilken känsla i nacken...du förmedlar fint
2008-04-05

  devilsangel
Denna texten fastnar jag för..mycket vackert och nära skrivet!
2008-04-05
  > Nästa text
< Föregående

Michaela Dutius
Michaela Dutius