Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Satan, Jorden och Jag


mörkret är ovanligt påtagligt
nu när allting snurrar
alkoholen härjar kraftigt
i skallen där jag sitter
så jävla olycklig
på en stol i singular
men livet i sig självt
är så fruktansvärt destruktivt
och utan minsta tvekan
dödsförklarades
alla potentiella hjältar

och fy satan vad det svider
att vara osäker på jorden
bredvid mig i tanken
står ett kärlekspar
(irritationen våldtar mig)
då deras tungor möts i en dans
offentlig jävla kärlek
borde kriminaliseras
och jag funderar starkt
på att genast sluta andas
för känslig för att kunna leva

det snurrar, snurrar, snurrar
av ångest, alkohol och treo-comp
alldeles nyss ringde satan
jag blev nojig och la på
mina tankar har förvandlat mig till slav
olyckan innehar ett olagligt monopol
sorgen är förälskad i amfetamin
och som vanligt
skadar jag mig själv av ren rutin
min olycka är obotlig
eftersom den är \"hoppfullt\" kronisk

en gubbe runkar framför sin skärm
en lurad flicka är fångad på bild
hon kom
från en alltför lockande länk

min sorg har fruktansvärt bra motion
och min psykolog är alldeles för snäll
mina brister rullar i slow motion

jag sitter och drömmer om
jag sitter och fantiserar om

...en otåligt kåt atombomb.




Fri vers av blåljus
Läst 306 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-04-09 03:54



Bookmark and Share


  kata
jag blir rädd av dina texter. de är svinbra, men hemska. jag pallar inte riktigt. men fortsätt, för det är verkligen bra.
2008-12-13

    Jalltar
Ibland blir det lite för mycket uppräkningskänsla för min smak, med korta, ungefär jämnlånga rader, med i alla fall skenbart nya ämnen, typ:

”mina tankar har förvandlat mig till slav
olyckan innehar ett olagligt monopol
sorgen är förälskad i amfetamin”

Inget fel på det, men det kan bli lite mycket ibland, som om dikten handlar om för mycket olika saker.
Det är en bra dikt, annars, särskilt början och slutet, även om jag anar att det nog finns en del saker jag missar.
2008-09-26

  Larz Gustafsson VIP
bredvid mig i tanken
står ett kärlekspar
(irritationen våldtar mig)
då deras tungor möts i en dans
offentlig jävla kärlek
borde kriminaliseras
och jag funderar starkt
på att genast sluta andas
för känslig för att kunna leva

Jag är helt övertygad att en del gör det där enbart för att provocera, eller också är de så osäkra på sin relation att de måste försöka bevisa något inför andra och därmed för sig själva.
2008-04-09
  > Nästa text
< Föregående

blåljus
blåljus