Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sakta tynar det gåtfulla folket bort

Skrikande skolbarn
kastar sten och kottar
på överkörda grävlingar
och maskrosbarn
Deras vassa ord skär genom hjärtan
och får vuxan människor
att vakna mitt i natten
kallsvettiga

Skolgårdsfasader målas
svarta av glåpord
av en bortglömd generation
Vuxenvärlden tar ett steg tillbaka
ingen fångar upp deras tunna armar
och håller och håller
vårdar deras vilsenhet
och knyter deras skosnören

Jag som inte ens visste
eller förstod hälften
av de ord som nu väller ut
från deras små oskyldiga munnar
ser nu på hur de fäktas
och ropar efter uppmärksamhet

Det gåtfulla folket
tynar sakta bort
mellan våldsamma tv- spel
och utbrända vuxna




Fri vers av Fagra
Läst 399 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-04-09 22:25



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Mycket bra synpunkter om barnen som vill synas, de vuxnas avstånd . För även om de engarerar sig och kör hit och dit så ropar barnen Se mig, Hör mig......
2008-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Fagra
Fagra