Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dåligt samvete över att ta beslut som går över logiska gränser,

men som dock är beslut som har övervägts för barns bästa.

En högst personlig text




Mina barn och mig själv som ett barn

Hur kan jag vara annat än en liten flicka

som omges av så många frågor

som inte får sitt mogna svar

Hur kan jag annat än förstå mina egna barn

när jag själv tårögd försöker förstå

de vuxnas värld

Hur kan jag vara  annat än en liten flicka

undrande ge mina egna förklaringar

som så klokt väger över

Hur ska jag kunna svara mina egna barn

när jag själv kryper in i flickans skal

och undrar varför

Jag förstår på ett underligt sätt

men på ett annat inte

min själ vill fortfarande

inte veta varför

Hur kan jag vara annat  än en liten flicka

ge svaret till mina egna barn

som så ivirigt frågar

Hur kan du lämna oss mamma

varför kan det inte vara som förut

Men svaret jag har är inte tillräckligt högt

och liteneheten jag känner

är alldelses för stor

för att jag ens själv ska förstå




Fri vers av Betlehemsstjärnan VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-04-12 14:34



Bookmark and Share


  LenaLisa
Jag längtar tillbaka till barndomen på ett vis. Mest för att slippa alla måsten och viktiga papper... Men, nej det var inte så lätt då heller....
2008-04-13

    Maria Malm
Den här texten förmedlar den vuxnes litenhetskänsla på ett bra sätt.
2008-04-13

  Larz Gustafsson VIP
Jag känner mig själv som en liten pojke ibland.

Fint att du tar upp detta angelägna ämne.
Och på ett så varmt sätt.
2008-04-12

  Carola Zettergren
OJ oj fruktansvärt bra ,nära
poetat med stark känsloförmedling!!!
2008-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Betlehemsstjärnan
Betlehemsstjärnan VIP