Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag tror inte längre på destination utan mål..drömmar utan insikt

Jag tänker aldrig skriva att jasminers åtrå

färlänger livet

eller att månens sken skapar aoura

 att solen aldrig tänker gå ned

o att paradiset är en skatt

Jag tänker aldrig mer förvränga bokstäver

till kärelekens ögon

eller låta natten bli till dag

Jag tänker aldrig mer låta blommor förökas

med människors hjärtan

låter inte himlen möta

 havet

utan att havet säger sitt ja

eller låt havet möta himlen

utan att vinden bockar ömt

Jag tänker aldrig mer låta världens alla länder

förenas i lovsång

om inte alla har skrivit ett sigill

av lydnad

Jag tänker aldrig mer låta moll

förvandlas till dur

eller kvinnan möta mannen

utan ord

istället utbyta kyssar med personlig kod

Jag tänker aldrig mer tro på kärlekens vidunder

om jag inte själv sett odjuret

som kysser mina fingrar

och simmar iväg

med småfiskars stim

Aldrig mer rista in namnet i stjärnorna

utan en bok av himmelens Gud

Aldrig mer låta norr möta söder

utan att titta på kartan först

Alla dessa ord utan mål

är längre ingen destination för mig

Jag färdas och andas och möter havet

när havet är redo att möta mig

o himlen finns alltid ovanför mig

som en del av mitt liv




Fri vers av Betlehemsstjärnan VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-04-12 17:14



Bookmark and Share


  palle
Underbart bra dikt om att vara till, att leva i nuet, fascinerad! Tack Mvh Palle
2008-04-13

  Larz Gustafsson VIP
Så underbart!
Då har du inte bara himlen runt hörnet utan även i dig.
2008-04-12

  Carola Zettergren
Ja både vackert och insiktsfullt poetat!!!:):):)
2008-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Betlehemsstjärnan
Betlehemsstjärnan VIP