Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ASPIE

du är konstig
fast du är så klok
som en häxa eller en
sådan där spådam
säger sanna saker så
man blir rädd för dig

du kommer säkert aldrig
skaffa en man
fast barn får du säkert
konstnärer är egendomliga
så det kanske
inte gör så mycket

varför kan du inte göra
som jag säger
RÄKNA
du är ju så begåvad

gå ut och träffa kompisar
det är sjukt att du bara sitter
inne och läser

nej hurså hon är
ju estet de är sådana där

nu gör du som Fröken säger
håll dig till mönstret
och de tyger
jag redan lagt fram
ut härifrån

annars

du har inget här att
göra om du inte kan
lära dig att såga
och borra
efter ritningen

det var då
innan




Fri vers av Carola Zettergren
Läst 340 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2008-04-12 23:55



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Härligt skrivet.
Något säger mig att du hittat ditt eget mönster.
Till exempel slutraderna:
\"det var då
innan\"

Det är en styrka
att inte följa
alla givna mönster
utan istället finna sina egna

Applåd!
2008-05-29

    Maria Malm
Sådana här texter är viktiga och ligger mig varmt om hjärtat. Fasen, hur ska man alltid kunna gå efter andras mönster...man måste ju hitta sitt eget först..
2008-04-14

  glittertindra
konsten att i styrka stå för det man är och strunta i andras åsikter... det läser jag in i denna text...
2008-04-13

  noname_realmind
Priset för att gå sin egen väg, är ju ofta utanförskapet tyvärr...

Men jag tror det håller på att ändras. För snart är det så många som vågar gå sin egen väg - att det till slut blir DET som istället är normen! :))

Bra fångat!
2008-04-13

  korpfjäder
innan..
Nog är det skönt, att förstå sig själv, även om andra inte gör det.
2008-04-13

  Alina Ögger
Att mallas, att pressas in - innanför samma trånga ram. Att få en etiektt, ej självvald. Den fria viljan?
Bräckliga är vi inför normen. Det finns dock en styrka i din dikt - att fortsätta vara annorlunda. Att överleva. Att leva ett liv där man själv trivs och får utlopp för sin kreativitet.

Mmm.
2008-04-13

    Bodil Sandberg
Som någon härunder skrev..utanförskapet på gott och ont...jag applåderar din dikt för den talar onekligen detta oerhört snyggt och gripande!!!
2008-04-13

    Melona
en förklarande text hur det kan vara att vara aspie,
du skriver bara bättre och bättre! :)
2008-04-13
  > Nästa text
< Föregående

Carola Zettergren
Carola Zettergren