Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag sänder en extra tanke åt det värdefullaste vi har - BARNEN

Trots folklig vemod i Ett barns brutala öde

så vill jag rikta mitt hjärtas tanke

åt de barn som så spröda

tydligen oskyddade

är vår framtid

Dessa barn som måste skyddas

från oacceptabel värld

För barn blir också vuxna

och odlar tankar om andra människors värde

Ge våra barn all den kärlek

i en brutal värld

Ge dem kunskap om respekt

vördnad om Livet

Kärlek till moder jord

till Livet som existerar

Ge dem kärlek inte bara enkelt

ge dem dubbelt

Barnen är vår framtid

barnen är vår trygghet

i senare dagar

Ge dem visdom om livets guldkorn

där allt inte handlar om framgång

I kärlek kan vi visa barnen

livets baksida

men samtidigt proglamera framsidan

Den enkla sanningen om kärlek

Det vi vuxna i ord och handling

visar i ödmjukhet

bär frukter av kärlek i vuxenhet

På det sättet kan vi sätta stopp

för orena tankar

som blir orena handlingar

Av rötternas kvalitet

växer trädet sig stort

Var rädd om våra barn och deras små hjärtan

så deras hjärtan får det flöde

som utstrålar liv och välvilja

Det som är Vår framtid och Vår tillit

måste vi ge Vår tillit och Vår framtidstro

 




Fri vers av Betlehemsstjärnan VIP
Läst 248 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-04-14 17:23



Bookmark and Share


  Madde69
Tänkvärda och sanna ord om de viktigaste vi har - barnen!
2008-04-15

    Bodil Sandberg
Enormt viktigt det du skriver här så vackert framfört!!!!!!


GE VÅRA BARN ALL KÄRLEK
2008-04-15

  Larz Gustafsson VIP
Även de ofödda barnen måste skyddas.
Hundratusentals dödas varje år.
2008-04-15

  Carola Zettergren
Mycket bra poetat av dig!!!
viktiga ord!!!
2008-04-14

  aol
så underbar sann livspoesi
2008-04-14

    Bizarrpoeten
Mycket bra och tänkvärd.
2008-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Betlehemsstjärnan
Betlehemsstjärnan VIP