Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Whereever I lay my head thats my home.


BESÖKARE I ER ALLA

Jag mötte en kvinna
på Istedgade i Köpenhamn
I det svarta långa håret
kröp en mus
och en råtta sprang
mellan hennes axlar
hon blundade
och svängde
tjackspasmiskt
men jag såg med
hennes ögon
kände doft av rökelse
jag följde henne aldrig hem
men kände hennes värld.

En ung man på Cypern
ett rum
på kajen
fyllt av kassettband och musik
och bara en säng
och ljudet av bränningar
mot kajen i mörkret utanför
hörde hans liv
och erkände att
jag var avundsjuk

En blommande trädgård
mellan Göteborg
och Stockholm
Barn lekte runt kaffebord i skuggan
Jag satt på tåget
men drack en kopp
med kvinnorna i vitt
vid det vita bordet
och kände
deras doft av körsbär
åtminstone tre sekunder
men det räckte
för att bli varm

En man
i trasor i Portugal
med armarna kring knäna
och huvudet sänkt mot asfalt
käde hur hans läppar
slöts om upphittad fimp
kände fukten
och värken
och doften av gammalt vin

Jag är gäst hos er alla
i hem runt världen
smyger bland liv
i regnet i London
och i solskenet
i Tunisien

Precis som jag
är besökande
hos er alla som
skriver
målar
sjunger
och gråter

För alla har vi vårt hem
våra väggar, tak, presenningar
hem där vi är
och ser ut på vår värld
och där ingen annan kan vara

men..

Jag försöker
gång på gång
att gå lustfyllt vilse
i andras liv
som passerar

Är det någon
som försöker
se mig?




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 340 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-04-15 17:50



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
härlig text
för att inte tala om
parafrasen i ingressen
värd minst trenne vita tulpaner
2008-04-17

  Inkarasilas
Betraktar med ögon inåt, ser det som blundas, tycker det är förbannat fulvackert, precis som mänskligheten i sig, fångar något precist, där utanför att låta blicken glida över och återvända. Våga stanna kvar. Se det osköna bli något fantastiskt ett helt liv i bara ett andetag. I\'m rambling, men så här är det, varje jävla person lämnar fingeravtryck inuti, besöker. Frågans svar är ett solklart ja.
2008-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth