Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gubben och hackspetten

en hackspett har sin håla
i stammen på en tall
så gammal sur och murken
den bringas snart på fall

själv hyr jag mig en lägenhet
i andra hand i stan
och blir förvisso tvungen
att flytta endera dan

I villkoren som erbjuds
man måste finna råd
och hålla sig till godo
med vad som bjuds i nåd

vi har det ganska lika
min hackspettvän och jag
på undantag vi lever
under otrygghetens lag

men hackspetten är sorgfri
han trummar högt och glatt
jag ligger här och vrider mig
i sängen varje natt

tar blodtrycksmediciner
och känner mig beklämd
i vånda för en framtid
som ter sig obestämd




Fri vers av Anders P VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-04-19 14:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anders P
Anders P VIP