Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattviol (sonett)

 

En kväll i juni sträcks belysta blad

mot sötmans vind, förr dold av majs tabun

nu lyfts dock din bouquet till skön tribun 

när du tar danssteg upp på din estrad

 

Med väldoft sänder du strax kvällens bud

som lockar svärmar'n dit du står i blom

violens kalkblad höjs vid känslors dom

när drömmens fjäril göms i sporrens skrud

 

Invid en långsmal läpp tar du emot

det pollen som helt lekfullt tagits med

i fjärilsdans som längtansfullt sig spred

 

Där kärlek nu helt sällsamt slagit rot

där frestar du din fästman i skir dräkt

med dofters fläkt som älskogs hav har väckt

 

© Birgitta Wäppling, 20 april 2008

 




Bunden vers (Sonett) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 1399 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-04-20 16:38



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
jamen du är bara såå skicklig på detta..att sonetta..så underbart vackert..jag faller som en fur..applåder du duktigaste poetissa!!!sparar såklart också..suveränt fint!!
2008-09-20

    ingvar VIP
En mycket fin sonett, perfekt att njuta av första junidagens morgon!
2008-06-01

  aol
jag bara njuer känner blomdoften i din fina poesi
2008-05-03

  Betlehemsstjärnan VIP
Oj du underbara poetissa....vilka ord, som dansar fram precis den känslan jag vill ha när jag läser...Vackert och stilfullt, och mycket väldoftande sonett/B
2008-04-25

    Maria Malm
Det är något visst med nattvioler, som inte kan göra ngon hemlighet av var den växer..vacker sonett förstås.
2008-04-21

  Michaela Dutius
En finstämd och poetisk skildring av en lite gåtfull blomma med en underbar doft som röjer den
2008-04-21
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP