Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Likgiltig

Så länge, så fortfarande
har elden brunnit, men
dock så askgrå och kall
Varje dag, varje soluppgång,
varje förväntan -en dröm?

Hör ett avlägset pianospel
bakom väggar som omger mig
Tysta toner som formar Amazing Grace
Det vackra, bortglömda, ackompanjeras
av en ensam knackning utanför

Jag tror att jag förstår nu
vad världen glömde, inte hoppet,
inte att stänga asken, utan
tystnadens ensamhet och blekhet
Hopplöst försökt till uppmärksamhet

Betraktar solen från en smutsig balkong
Sväljer och låter det brännheta teet
bränna mig, fastän det kallnade för ett tag sen
Den fågel som knackade på fönsterrutan
har funnit blommorna nedanför

Det handlar inte om att leva
under en färgstark sol, inte om att
spela för de som lyssnar
Inte om att äta utan att bli äten
Utan om att välja sin lycka

Varför skrattade du åt min tolkning
av den förvirrade Hamlet
mitt enda försök att få dig att se mig?
Jag valde min lycka, min poesi, istället
hånade du mig tillbaka inåt

till likgiltigheten:
Så länge, så fortfarande




Fri vers av Taurus
Läst 252 gånger
Publicerad 2008-04-28 21:00



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Amazin Grace och Hamlet två av mina favoriter... BRA!
2008-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Taurus
Taurus