Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ge mig mer...


Målarlust

Mina fingrar är vita av färg
och jag har ljusblå stänk i håret
Försökte måla ett himelskt berg
men såg blott det kladdiga snåret

Penseln formade blommor och bin
Bakom stafflit stod snart själve hin
Regnet det piskade från öster
Inom mig viskade moralens röster
\"Fy för den lede att måla så
Blotta på duk denna röda åtrå\"

Jag vet jag såg rött mitt i det vita
Ändrade snabbt med min kolkrita
I det svarta lyste lusten ändå
Kunde inte dölja vad jag tänkte på
Lade då penseln på bordet och log
Sedan i dina armar jag dog



















Fri vers av Carola Jeryd
Läst 1013 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-04-20 18:52



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
en får verkligen hoppas det var den lilla döden du göt, annars skulle en ann behöva händerna knyta i fasa och visst larm
2009-04-15

  Fredrik P. VIP
Ah! fin inblick
i den kärleksfulla
målarverkstaden.
2008-04-20
  > Nästa text
< Föregående

Carola Jeryd
Carola Jeryd

Mina favoriter
1500 dagar-nånting
för