Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skräckpromenad

Bortom solen ligger himlens svärta
och Orions brinnande hån
Mörkret förstärker sårads smärta
och den lysande fullmånen i ögonvrån
Vinden talar till ensam gestalt
och träden hånar henne till halt

Svartlysta blad lyssnar darrande
på mörkrädslans knäpptysta andetag
Dold i mörkret bland grenars knarrande
vaknar odjuret till månens dag
Borttappat byte på en björnbärsstig
måste fly från ulvens nattliga krig

Lammet nu i skräckfylld rusning
jagad av gråtass under stjärneldsdans
Hon suckar undan tårarnas krusning
men räddas till slut av gryningsglans
Solbelyst nu skrivande de dagboksblad
som beskriver hennes värsta skräckpromenad




Fri vers av Taurus
Läst 248 gånger
Publicerad 2008-04-21 18:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taurus
Taurus