Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Visdomstand (sonett)

 

Lätt vinklad göms vid bakre radens kant

den visdom som blott anas kan ibland 

invid de vita tänder, tidens tand

har lockat upp klar mognads gadd galant

 

du ler, men blottar sällan den klenod

som döljs vid gommens gömda, inre scen

där kunskaps lärdom har befäst sin vän:

rutinen som sin vanas makt förstod

 

ty klokhet krävs för levnads stegmetod

som omsätter vår klokskap i praktik

där tidens tand vått omsköljs av saliv

 

kanhända att vi inte allt förstod 

när livet mötte upp med sin replik

du finner resans svar i vårt arkiv

 

 

©  Birgitta Wäppling, 21 april 2008

 

 




Bunden vers (Sonett) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 889 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2008-04-21 19:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ännu en snygg sonett! Och visst kan man sonetta om allt!*L*
Bravo!
2008-04-23

    Bodil Sandberg
O den här är ju såå bra..du kan sonetta om allt du!!!!
2008-04-22

    JJ VIP
Jo visdomständer är en gåta, ingen vet väl riktigt varför vi har dom... Men nu har dom fått en sonett till sin ära! Applåd! Mvh. JJ.
2008-04-22

  Tabes
Inte bara om tanden utan även om livet. Väl sonettat!
2008-04-22

    *Zenobia*
ännu en vacker och underfundig sonett!

(har tvingats dra ut alla mina fyra visdomständer, hur mitt klokskap påverkats har jag inte undersökt närmare...) :)
2008-04-21

    Diktarminna
Helt underbart härligt sonett, som underfundigt lyfter frågor till tolkningsbarhetens höjder.

Stor, varm, lång och rungande applåd!

Bokmärker!
2008-04-21
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP