Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgonrodnad (sonett)

 

Nu rodnar himlen i sin fulla glans

då dagen vaknar ny i arla stund

måhända kan vi skönja det förbund

som slutit våra drömmar som i trans

 

Då bjuder dagen upp oss till sin dans

den väcker våra sinnen med sin blick

och den som inte frågar om han fick

får snart nog se sin sportsligt nya chans

 

ty ingen någonstans är mer kurant 

än den som väckts av rodnadens nyans

vars penslar rosigt tecknat kinden sund

 

när gryningljuset målar i briljans

står det helt klart, nu sällsamt så frappant

att sömnen bygger morgonstundens grund

 

©  Birgitta Wäppling, 22 april 2008 

 




Bunden vers (Sonett) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 1200 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-04-22 20:43



Bookmark and Share


  Lejonhjärtas poesi
Förtjusande vackert om morgonrodnadens väsen, bravo!
2008-05-04

    © Birgitta Wäppling VIP
Tack för finurlig kommentar, Tabes.

Det är nog så, sedan jag fastnade för att börja skriva sonetter, att jag får energi (till vardagsbestyr och till att jobba t ex),
bland annat genom att skriva....

Att författa sonetter blir en språngbräda till inspiration
som sedan kan användas även till annat...

:)
2008-04-24

  Tabes
Hur kan du klämma fram så många sonetter på så kort tid?
Har du ett extra språkcentra i hjärnan som vi andra saknar eller mutar du humanoriastudenter???
2008-04-24

  Michaela Dutius
hela texten är bara såå bra- men särskilt kommer jag att gå och smaka på den sista versen länge
2008-04-24

    Bodil Sandberg
Å vilken fin sonett Birgitta..den tackar jag för!!!!
2008-04-23

  Ilona _L
Fantastiskt fantasifullt!
Jag fick en melodi i huvudet på en gång!
2008-04-22

    Diktarminna
Åh, så vidunderligt vackert...! Du har gjort det igen... Målat med skiraste penslar en makalöst fin och välklingande sonett, melodiskt rytmisk och med väl avvägda rim.

Jag upphör aldrig att förvånas över hur du lyckas skriva en sonett på de mest skilda teman. Du är fenomenalt duktig!!

Applåderar hänfört!
2008-04-22
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP