Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgonrusning (sonett)

 

Då klockan visar tjugo över sju

och ingen vaknat till trots klockans rit

blir morgon strax till rusning hit och dit

när alla skyndar upp i ottans nu

 

Strax påkläds kläder snabbt som aldrig förr

och frukost äts helt hastigt utan ord

då alla gör sig redo för den hord

av måsten som finns utanför vår dörr

 

Dock lyser strumpors antal mäktigt udda 

när det är dags att ge sig ut igen 

- vart rinner timmars hägn i arla gryning?

 

Om du törs gå ändå så får du snudda

vid livets dagg i morgonen, min vän

känn vätans friskhet i dess skira dyning

 

©  Birgitta Wäppling, 15 april 2008

 




Bunden vers (Sonett) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 939 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2008-04-23 00:22



Bookmark and Share


    Diktarminna
Helt underbar sonett, både välskriven och träffsäker...!
Imponeras av din skaparkraft, skrivglöd och produktivitet. Du är ju strålande bra på sonetter, och på att dikta...!
2008-04-28

  Tabes
Applåderar - och häpnar i vanlig ordning.
2008-04-24

    Maria Malm
Så bra skrivet..
2008-04-24

  Erik L
Bra fångat och väl skrivet. Jag har säkert skrivit tidigare men det tål att upprepas. Jag imponeras över hur smidigt du skriver sonetter.
2008-04-24

    Bodil Sandberg
Ja men så snyggt fångat ..bravo!!!!
2008-04-23

  Michaela Dutius
Intensiv och humoristisk med en stark underton av jordkontakt:
Om du törs gå ändå så får du snudda

vid livets dagg i morgonen, min vän

känn vätans friskhet i dess skira dyning

Bravo!Du är suverän på sonetter!
2008-04-23
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP