Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårens bleka stjärnor

Det drar mot midnatt
men på vårhimlen är
stjärnorna bleka
och desorienterade -
vrider nacken av mig för att se
Stora Björn i zenit,
Cassiopeia är blek och ynklig
Orion sover bakom horisonten
och Castor och Pollux speglar
sig i en norrländsk älv
i stället för i argonauternas Svarta Hav
Först fram i augusti kan man räkna med
ordning på firmamentet.
Ni borde skämmas, stjärnjävlar!!!




Övriga genrer av papillon
Läst 254 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-04-23 23:13



Bookmark and Share


  vera gade VIP
Den där älven - kan inte ens stjärnorna motstå!
2008-04-24
  > Nästa text
< Föregående

papillon