Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sädesärla (sonett till aprils vårtecken)

 

Fritt trippar ärlan över åkerns lycka

i sirligt svartvitt tecknas vårlig skrud 

där vippstjärt minner strax om förårs bud

sägs den ock båda tidig skördelycka  

 

Dess bo har ofta gömts på någon plats

inunder teglet på en lantgårds tak

där får den vid sin häckning vacker smak

för årets skiftning, då april tar sats

 

Från troget punktlig ankomst i april

får ärlan ofta tvenne kullar ägg

som kläcks till hennes ungars grå behag

 

Med längtansfulla friska nappartag

de vilar sig mot boets mjuka vägg

där de strax hälsar livet vårligt till 

 

© Birgitta Wäppling, 20 april 2008

 




Bunden vers (Sonett) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 1044 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-04-24 18:28



Bookmark and Share


  aol
så vacker poesi om min älsklingsfågel häligt vackert poetat
2008-05-03

    Maria Malm
Man ser riktigt den lilla sädesärlan framför sig..mycket vackert sonettat..
2008-04-24

    Bodil Sandberg
Å så förtjusande vackert sonettat.. så måleriskt..underbart ..applåder och bokmärke!!!!
2008-04-24

  Ilona _L
Vilken njutning att läsa denna sonett!
Sädesärlan är en av mina favorit vår-fåglar.
Var precis ute och hörde en annan favorit
nu i skymningen, den underbara koltrasten!
2008-04-24

  Michaela Dutius
Jag blir helt hänförd över dina underbara sonetter...pärlande, mjuka och vackra
2008-04-24

  devilsangel
Tack för en underbar vår-sonett..mycket vackert!
2008-04-24

  Tabes
O du profesionella sonettskriverska, tack för den här vårliga påminnelsen!
2008-04-24

  Fredrik Stillesjö
Hej Birgitta!

Som alltid mycket skickligt skrivet! Gillar sädesärlor som vippar fram... Hälsar vännen Fredrik
2008-04-24

    Diktarminna
Mycket, mycket vacker och välskriven sonett, som i sig är ett vårtecken...!
2008-04-24
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP