Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Koltrast (sonett till sångens vårtecken)

 

Helt korpsvart pryds din kropp av mörka fjädrar

så gyllene är näbben i kontrast

ett vårens första tecken är du, trast

då äntligt varje vårtecken du vädrar

 

jag möter i din sång så sköna toner

ditt öga gömmer mäktigt vårens blick

kom fyll ditt horn med sav, min kära, drick

känn vårens ljus få möta blå visioner

 

Du gläntar på vårt förårs skira dörr

med ögonring så gul, i sångers lag

då sluter ivern oss i närhets famn

 

Låt vara att din sång nog aldrig förr

har klingat mer melodiskt än den dag

då våren bjöd oss in i värmens namn

 

©  Birgitta Wäppling, 24 april 2008

 

 




Bunden vers (Sonett) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 1514 gånger och applåderad av 10 personer
Utvald text
Publicerad 2008-04-24 22:13



Bookmark and Share


  Kim VIP
Det slog mig när ja skulle skriva nåt med trasten att den är ju inte bara svart, det är hanarna, ja har en mer brun hona här utanför, lite mörkare på ryggen!
2010-12-09

  Yrre VIP
Mycket fint!
2010-12-08

    Diktarminna
Fantastiskt fint och poetiskt beskrivet om koltrasten, som ett vårtecken.
Vilda applåder. Denna tyckte jag mycket om.
2008-04-28

  devilsangel
Så verkliga vårbilder, vackert och njutfullt...du har då gåvan att skriva fantastiskt bra!
2008-04-26

  Erik L
Imponerad ännu en gång av din skickliga hantering av sonettens form.
2008-04-26

  Gunilla VIP
När koltrasten sjunger in
både gryning och skymning
från trädets topp
från höga husets tak
då är det säkert
då är den här
den efterlängtade saknade våren!
Så fin sonett om vår lilla
skönsjungande svarta vän!
2008-04-26

  Betlehemsstjärnan VIP
Jag kan inte hjälpa det, men jag blir rörd till tårar av dina fina sonetter. O jag som fullständigt älskar koltrastens sång, älskar givetvis denna vackra skapelse också. Här blir det bokmärke givetvis, och ett stort fång med blommor till dig för din underbara förmåga att skriva vackert och stämningsfullt. Hurra!!/B
2008-04-25

    Maria Malm
Extra vackra slutrader.
2008-04-24

    tapetklister
\"känn vårens ljus få möta blå visioner\"
det vilar något speciellt i den raden, och jag gillar det!
2008-04-24
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP