Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vägrenen

När våren kommer till vackra Vilhelmina

vill samerna återigen samla de sina

En vandring som kanske inte är så kul

och som för många blir ett evigt strul

Över vägen vandra tusentals djur

då hörs inte bara toner i dur

Det muttras i bilar när väntan blir lång

och samer ropar till renar i språng

För tiden är inne då renar ska till fjäll

då finns ingen hänsyn till människans gnäll

För renen vill bara vandra långt bort

från vägen som blockeras en tid så kort

Då skyndas det snabbt med springande ben

och snart blir det åter en tom vägren




Fri vers av Betlehemsstjärnan VIP
Läst 221 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-04-25 09:35



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
roligt med rim,
som gärna kommer i stim
liksom här
och likt hjärtats kär
2008-05-18

    Maria Malm
Spännande skulle det vara för en annan att uppleva detta, som andra tycker är en pina..
2008-04-25

  Carola Zettergren
Härligt naturnära poetat!!!!
2008-04-25

  Larz Gustafsson VIP
Vilhelmina...
Kände du Kristoffer Kristoffersson?

Jag gillar särskilt de två första raderna.
2008-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Betlehemsstjärnan
Betlehemsstjärnan VIP